Rijeka i globalno pozicioniranje

Vedran Devčić

Predsjednik Uprave Luke Rijeka

Vedran Devčić - Predsjednik Uprave Luke Rijeka

Naša prednost - najkraći put robe iz Azije u Europu.

Pitanje: Koji su po vama, i s obzirom na vaše iskustvo, najveći problemi u dosadašnjem razvoju riječkog prometnog pravca?

Devčić: Svjedoci smo nekonzistentnosti državne politike u prepoznavanju riječkog prometnog pravca kao prioriteta. Tome svjedoči i činjenica da 2013. godine ulazimo u Europsku Uniju, a da od lučke i željezničke infrastrukture imamo isto ono što smo imali pred 20 godina, samo što je sada ta infrastruktura 20 godina starija.

Pitanje: Da li biste mogli izdvojiti nekoliko pozitivnih iskoraka koji su učinjeni po pitanju riječkog prometnog pravca?

Devčić: Posljednjih godina svakako veseli završetak, odnosno produženje, obnova i modernizacija kontejnerskog terminala Brajdica, što je ujedno prvi i veliki iskorak koji će značajno povećati kapacitete riječke luke.

Također raduje odluka Vlade Republike Hrvatske da se ubrzano krene, uz pomoć financijskih sredstava Europske unije, u izgradnju, obnovu i modernizaciju pruge od Rijeke preko Zagreba do mađarske granice.

Grad Rijeka je u suradnji s Hrvatskim željeznicama „raspetljao“ riječki prometni čvor u samom gradu.

Dakle, novi projekti koji se odnose na organizaciju željezničkog čvora u gradu i financiranje izgradnje ceste D403 direktno su vezani za Luku i lučku infrastrukturu. To su veliki pomaci, koji raduju.

Pitanje: Kako vidite razvoj riječkog prometnog pravca u sljedećih sedam godina s obzirom na konkurentnost Rijeke?

Devčić: Činjenica je da je Rijeka uvijek bila najveća luka države ili državne zajednice u kojoj se nalazila. Sada smo na pragu ulaska u Europsku uniju koja je najveća državna zajednica u kojoj je Rijeka do sada bila – i kao grad i kao luka. Upravo je geografski položaj Rijeke, koji predstavlja najkraći put robe iz Azije u Europu, naša prednost. Sve to budi optimizam te se nadam da ćemo u narednom razdoblju imati dovoljno pameti i sposobnosti iskoristiti te prednosti.

Pitanje: Što smatrate temeljnim odrednicama, projektima i uvjetima u kontekstu razvoja riječkog prometnog pravca u narednih sedam godina?

Devčić: Prvi preduvjet jest ulazak u Europsku uniju. Bez toga ne možemo biti ravnopravni s našim konkurentima, lukama na sjevernom Jadranu, koji jesu u Europskoj uniji. To je prva stvar bez koje ne ide.

Druga stvar jest infrastruktura. Mi ne možemo, u logističkom smislu, skrenuti nikakve robe ako ih nismo sposobni odraditi, apsorbirati, transportirati.

Dakle, važan je završetak lučke infrastrukture, pod čime podrazumijevam kontejnerski terminal Brajdicu i novu Zagrebačku obalu – novi terminal. Također govorim i o željezničkoj infrastrukturi koja mora pratiti razvoj lučke infrastrukture, jer to su dvije karike istog lanca.

Ukratko temeljni preduvjeti jesu infrastruktura, članstvo u Europskoj uniji, i kao treće, faza u kojoj sama Luka Rijeka nastupa kao operater lučke infrastrukture. I tu onda dolazimo na podizanje naše efikasnosti, naša konkurentnosti, naših lučkih usluga.

Pitanje: Kakav će biti vaš doprinos, odnosno doprinos Luke Rijeka razvoju riječkog prometnog pravca? Na koji ćete se način vi u njega uključiti?

Devčić: Luka Rijeka kao operater i pružatelj lučkih usluga na lučkoj infrastrukturi mora činiti sve da usluga bude konkurentna, efikasna, raspoloživa, da održavamo svoja obećanja i da naša ponuda bude konkurentna u usporedbi sa svim drugim konkurentskim lukama.